Wat is een goed relatiegeschenk? Waar maak ik mijn zakenrelaties en collega’s nou écht blij mee? Beiden zijn vragen waar menig ondernemer die aan relatiegeschenken doet, mee zit. Elk jaar is het weer een hele strijd om het juiste relatiegeschenk te kiezen. Het is altijd moeilijk om iedereen tevreden te houden. Al helemaal binnen bedrijven, waar over het algemeen iedereen weer andere interesses en hobby’s heeft. In dit artikel geven we je bruikbare tips voor het uitzoeken van een relatiegeschenk en geven we je een voorbeeld, lees dus snel verder!

Van praktische aard

Bij relatiegeschenken is het zeer belangrijk dat de ontvanger van het cadeau er ook daadwerkelijk wat aan heeft. Het komt namelijk regelmatig voor dat iemand een relatiegeschenk krijgt er vrij weinig mee kan. Denk aan een sleutelhanger of sticker. Deze worden misschien eenmalig gebruikt en belanden uiteindelijke ergens onderin een la. Vervolgens wordt er nooit meer naar omgekeken. Hierdoor verlies je de hele kracht van een relatiegeschenk.

Relatiegeschenken moeten gebruikt worden, het liefst zo regelmatig mogelijk. De kracht zit hem namelijk in herkenning en herhaling. Hoe vaker en meer het gebruikt wordt, des te vaker de persoon met jouw logo (en daarmee jouw bedrijf) in aanraking komt.

Milieuvriendelijkheid

Een trend die de laatste jaren enorm is opgekomen: milieuvriendelijkheid. Steeds meer en meer bedrijven verduurzamen hun bedrijfsprocessen. Recyclebare koffiebekers, minder papierverbruik, elektrische auto’s van de zaak en ga zo maar door. Als je je als bedrijf hier zo goed mee bezighoudt is het natuurlijk apart om een relatiegeschenk te geven dat het milieu slecht beïnvloed. Gelukkig is er een relatiegeschenk dat zowel praktisch als milieuvriendelijk is.

We hebben het natuurlijk over de Dopper drinkfles. De Dopper is van Nederlandse makelij en gefabriceerd van duurzame materialen. Door het witte oppervlak van de dop kan je de Dopper bedrukken met een logo of tekst naar keuze.

Jaarlijks komt er ongeveer 8 miljard kg plastic in onze oceanen terecht. Een groot deel hiervan zijn waterflesjes die eenmalig gebruikt worden. Dit was voor Dopper dan ook de reden om de waterflesjes te gaan produceren. Je zakenrelaties een Dopper geven laat dus zien dat je je bezighoudt met het milieu. Daarbij zorgt de praktische aard ervoor dat men het geschenk zeker zal gaan gebruiken.