Schoonmaken is belangrijk werk. Je kunt er je neus voor ophalen en zeggen dat je het te min vindt, maar een goede schoonmaker is onbetaalbaar. Zonder mensen die van schoonmaken hun beroep te maken, wordt alles vuil en zal de geur in ruimtes op een gegeven moment ook niet bepaald fris meer zijn. Schoonmaken is iets wat elke dag moet gebeuren, zowel in je eigen huis, bij andere mensen thuis die dat zelf niet meer kunnen en bij bedrijven, scholen of winkels, maar ook gewoon in de openbare ruimte. Straten en pleinen moeten ook schoongemaakt worden. Kies je voor een baan in de schoonmaakbranche, dan kies je voor een schone wereld. Mensen zullen je zeker dankbaar zijn, als je die taak op je wil nemen en er je geld mee wil verdienen. Ook de directeur die zich misschien te ‘groot’ voelt om schoon te maken, wil graag werken in een schone kamer aan een schoon bureau. Wil je echt dankbaar werk doen? Ga dan eens op zoek naar schoonmaak vacatures via gewoonvoorjullie.nl en biedt je diensten aan.

Vacatures

Zoek je werk in de schoonmaak? Dan zul je op korte termijn aan de slag kunnen en heb je waarschijnlijk zelfs veel keuzemogelijkheden voor welke werkgever je wil werken. Er zijn heel veel vacatures voor schoonmaakwerkzaamheden. Vaak hoef je geen speciale opleiding te hebben en zijn de functie-eisen laag. Er wordt over het algemeen wel gevraagd naar een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kunt een willekeurig uitzendbureau binnenlopen en ze zullen je vrijwel verschillende openstaande schoonmaak vacatures laten zien. Ook in de krant staan met grote regelmaat vacatures voor schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast kun je ook googelen naar schoonmaakwerk en zul je veel vacatures tegenkomen. Keuze genoeg wat dat betreft. Als je je zinnen erop hebt gezet om schoonmaker te worden, gaat dat zeker lukken. Eigen vervoer kan soms handig zijn, vooral als je bij bedrijven aan de slag gaat. Het kan dan zijn dat je vroeg moet beginnen, omdat je voor de meeste werknemers binnenkomen, al klaar moet zijn. Het gebeurt ook wel dat je in de avonduren aan de slag moet. Ook dan is eigen vervoer een pre. Zoek dat uit als je gaat solliciteren.

Opleiding voor schoonmakers

Als je zoekt naar schoonmaak vacatures kan het zijn dat werkgevers aangeven dat een schoonmaak opleiding verplicht is. Er zijn veel opleidingsmogelijkheden, zoals Mbo-opleidingsinstituten waar je het vak kunt leren, maar ook allerlei andere opleidingsinstituten, waar je terecht kunt voor een schoonmaak opleiding. Een dergelijke duurt over het algemeen niet zo lang, maar als je slaagt voor het examen, ben je wel meer gekwalificeerd dan mensen die geen diploma of opleiding op schoonmaakgebied hebben. Als je dan een schoonmaak vacature tegenkomt, heb je toch een grotere kans dan zonder opleiding. De werkgever weet immers dat je kennis van zaken hebt en weet hoe je veilig en verantwoord kunt schoonmaken. Waarschijnlijk zul je daardoor ook meer verdienen en sneller de kosten van je opleiding terugverdienen en dat is mooi meegenomen.