Een dierenarts is een belangrijk beroep in onze maatschappij. Op enkele uitzonderingen na geven mensen veel om de gezondheid van dieren en dan met name huisdieren, zoals honden en katten.

Zonder dierenartsen zouden er heel veel dieren niet verholpen kunnen worden aan hun verwondingen of ziektes. Wil je graag dieren helpen? Voel je jouw verbonden met dieren en wil je hier graag je beroep van maken? Ga dan naar dierenarts vacature om jouw droombaan te vinden.

 

Opleiding

 

Om als dierenarts aan de slag te gaan, moet je eerst een opleiding hebben behaald. Er is maar een opleiding die aansluit bij het beroep dierenarts en dat is diergeneeskunde op universitair niveau. Dit is een lastige en zware studie om te behalen, maar dat is ook vanzelfsprekend omdat je met dierenlevens te maken krijgt. De opleiding duurt vier jaar en tijdens je studie kan je verschillende richtingen kiezen. Zo moet je bijvoorbeeld de keuze maken om vee dieren te behandelen of huisdieren zoals katten en honden. Het is helaas niet mogelijk om dierenarts te worden zonder een opleiding of door een andere opleiding. De kosten van de opleiding is ongeveer even hoog als een gemiddelde universitaire studie. De gemiddelde dierenarts verdient ongeveer tussen de 2.000 – 5.000 euro bruto in de maand.

 

Werkgelegenheid

 

Ben je haastig op zoek naar een dierenarts vacature? Neem dan een kijkje op https://vetplace.be/. Hier zie je alle aanbod van dierenarts vacatures. Daarnaast kan je ook nog een oproep plaatsen dat je een baan zoekt als dierenarts. Het is wel belangrijk dat je aan de competenties voldoet. De meest voorkomende competenties zijn:

  • Presteren onder druk
  • Positieve/vriendelijke uitstraling
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Opleiding

 

Dit zijn een aantal van de meest voorkomende competenties. Het is belangrijk om aan deze competenties te voldoen, anders kan je niet aan de slag als dierenarts. Het is dus niet genoeg om alleen aan de opleidingseisen te voldoen. Het is belangrijk dat je een goede uitstraling hebt, zodat je rust uit kunt stralen naar de mensen die langs komen. Zij zijn regelmatig van slag, omdat er iets is gebeurd met hun huisdier.